Salesmanager

De vacature

Marktonderzoek blijft toch een prachtig vak! Bij Miles Research hebben we ons ook echt als doel gesteld onderzoek nog leuker te maken voor alle partijen. Klanten, respondenten maar zeker ook voor onze medewerkers. Vind je het leuk om de mensen en ideeën van Miles te koppelen aan (potentiële) klanten, lees dan vooral even door!

Wat zoeken wij?

We zoeken een salesmanager die de verbinding legt en houdt met onze klanten. De rol kent nadrukkelijk 2 kanten; het onderhouden van bestaande klantcontacten en deze verder te laten groeien. Maar daarnaast ook het vinden van geheel nieuwe klanten en deze enthousiast te maken over Miles. Opdrachten voer je uit samen met een projectmanager. Je werkt hierbij altijd in een team. Hoewel de projectmanager de inhoud van het project voor zijn of haar rekening neemt, blijf je gedurende het hele project betrokken. Het gaat dus niet alleen maar om ‘verkopen’ en direct weer door. Ervaring met of minimaal affiniteit met marktonderzoek en / of andere datagerichte oplossingen is daarom een grote pré. Qua ervaring zoeken we meer medior of senior mensen. We doen veel onderzoek in de financiele sector en de zorg sector, dus kennis of minimaal affiniteit hiermee is een tweede pré. De ideale kandidaat brengt een aantal zaken mee:
 • Positieve, proactieve en zelfstandige persoonlijkheid.
 • Uiteraard goed ontwikkelde sociale vaardigheden en een klantgerichte attitude.
 • Hierbij een commerciële mindset, maar niet een ‘platte’ verkoopmentaliteit. Je moet het leuk vinden kansen te zien en daarop in te spelen, maar altijd redenerend vanuit het belang en de behoefte van onze klanten.
 • Deze commerciële attitude vraagt ook een bepaalde pragmatische en creatieve denkwijze. Vragen zijn zelden standaard, je moet kunnen denken vanuit de oplossingen en dit aantrekkelijk maken voor klanten.
 • Onze klanten staan altijd op nummer 1. Je moet het leuk vinden om voor, tijdens en na het project betrokken te blijven bij het project en te schakelen met de diverse klanten en projectmanagement. Ook is een flexibele houding erg belangrijk, dingen lopen soms anders dan voorzien.
 • Een bestaand netwerk is een duidelijke derde pré, vooral als dat nieuwe kansen biedt naast onze huidige portfolio.
We gaan voor deze rol uit van een HBO+ opleiding. Aantal uren is in overleg. Het werk kan deels vanuit huis worden gedaan, gemiddeld is dit nu ongeveer 50%.

Wat bieden wij?

Miles Research is een groeiende club met veel nieuwe initiatieven. Innovatie en de inzet van technologie vormt een belangrijke pijler. Denk aan onderzoek via WhatsApp, video, spraak en andere vaak zelf gebouwde tooling. We zijn continue nieuwe dingen aan het proberen. Sommige daarvan zijn heel succesvol, andere minder, maar dat hoort erbij. Klanten vinden dit ook vaak leuk, waardoor je in de basis op een leuke en positieve manier in contact komt met klanten. Je komt in een club die bruist van de energie. Verder kun je het volgende verwachten:
 • Werken in een klein team, wat het allemaal wat sneller en persoonlijker maakt.
 • Maar tegelijkertijd een professionele organisatie. Mensen hebben veelal veel ervaring, strakke processen inclusief ISO certificeringen.
 • Zeer flexibel werken, zowel qua locatie als tijden. We kijken naar resultaat, tijdschrijven doen we bijvoorbeeld niet aan.
 • Werken in ons mooie kantoor in de voormalige Rabobank in het centrum van Dongen of werken vanuit huis als dat beter uitkomt
 • Training en ontwikkelingsmogelijkheden allemaal mogelijk in overleg
 • En uiteraard een marktconform salaris, pensioen etc.
Om nog iets meer beeld te geven; hieronder een quote van je mogelijk nieuwe collega Dionne: “Ik werk nu iets meer dan een jaar bij Miles Research en ik voelde me vrijwel meteen thuis, ondanks de corona tijd waarin ik ben gestart. Miles Research is een klein en gezellig bedrijf met een prettige werksfeer. Collega’s staan altijd voor je klaar om te helpen en iedereen voelt zich zeer betrokken. Nieuwe onderzoeksmethoden en innovatieve ideeën waar Miles mee bezig is, zorgen voor een positieve vibe in de organisatie en werken erg motiverend voor mij. Omdat we geen groot bedrijf zijn kunnen projecten snel en efficiënt opgepakt worden, zonder natuurlijk de kwaliteit en gedegenheid uit het oog te verliezen (wat van een ISO- gecertificeerd bureau verwacht wordt). Bij vorige werkgevers heb ik gezien dat het ook anders kan, dus dit was voor mij echt een verademing.” Interesse of vragen? Stuur een mail naar eric@miles-research.com of bel 0651446310. Kijken op https://miles-research.com/vacatures/ kan natuurlijk ook.

Andere vacatures

Salesmanager
Projectmanager
Commercieel projectmanager
Research Consultant
Data analist (parttime)
Sales Manager The Netherlands
Community & B2B Marketing Manager Research Panel The Netherlands
Research consultant (medior)

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.