Client Director/ Senior onderzoeker

De vacature

Wij geloven dat het beter gaat met Nederland als beleidsmakers weten wat er écht leeft bij hun doelgroep. Het is onze taak om ze hiervan een realistisch beeld te geven en handelingsperspectieven aan te reiken voor de ontwikkeling van effectieve communicatie en beleid. Wij zijn Verian (voorheen Kantar Public), het meest toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau van Nederland in de publieke sector, zoals ministeries en gemeenten.

Verian werkt aan betekenisvolle onderzoeks- en adviesprojecten in de publieke markt, voor klanten als ministeries, universiteiten, goede doelen en ngo’s. Enkele voorbeelden: wij helpen NOC*NSF aan inzichten om meer Nederlanders aan het sporten te krijgen. En voor het ministerie van VWS brengen we in kaart of er sprake is van discriminatie in de zorg en bij sportclubs. Ook doen we veel onderzoek naar de opkomst en het stemgedrag bij verkiezingen en de kloof tussen overheid en burgers.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, commercieel vaardige Client Director. Een senior onderzoeker met meer dan 6 jaar onderzoekservaring in kwantitatief onderzoek en bij voorkeur ook kwalitatief onderzoek.

Als Client Director ben je een stevige sparringpartner voor onze klanten en weet je nieuwe klanten aan te trekken. Je bent medeverantwoordelijk voor onze strategische koers voor de komende jaren, weet kansen in de markt te vinden en klanten te helpen met sterke adviezen. Samen met een team van gedreven en enthousiaste collega’s (in binnen- en buitenland) zorg je dat onze klanten het beste krijgen van wat wij wereldwijd te bieden hebben.

Klinkt dat als een match voor jou, solliciteer dan nu voor:

Client Director/ Senior onderzoeker

Kernwoorden die jou beschrijven en voor deze rol belangrijk zijn: analytisch, proactief, commercieel, klantgericht, sociaal, communicatief sterk (in woord en geschrift), oplossingsgericht, flexibele, stressbestendig.

Je baan is veelzijdig, dynamisch en leerzaam

Als Client Director werk je voor onze klanten in de overheid- en non-profitsector. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om communicatieonderzoek, klanttevredenheidsonderzoek en beleidsonderzoek. Onderdelen van je werkzaamheden zijn:

 • Intensieve klantrelaties/business development – je bent verantwoordelijk voor het uitbouwen van bestaande relaties, het aantrekken van nieuwe klanten en het binnenhalen van onderzoeks- en adviesopdrachten..
 • Impact – Je weet impact te maken bij klanten en zorgt dat ons aanbod goed aansluit op hun specifieke vraagstuk. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze voorstellen en deliverables, waar je samen met collega’s aan werkt.
 • Uitvoering – je bent betrokken bij het opstellen van de juiste onderzoeksopzet en analyse die leidt tot het bieden van precies die inzichten die nodig zijn om de klantvraag te beantwoorden. Je zorgt voor de vertaling van de resultaten naar rapportages, presentaties en workshops.
 • Succesvolle strategie – je werkt mee aan onze strategische agenda voor komende jaren. Je vertaalt groeikansen in concrete actieplannen en zorgt er – samen met het team – voor dat deze plannen gerealiseerd worden. Je onderhoudt het netwerk met onze strategische (externe en interne) partners en bouwt dit verder uit.
 • Marketing – je bent mede verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten rondom de profilering van Verian in Nederland.

Een inspirerende werkomgeving

We bieden je een informele en inspirerende werkomgeving, waarbij het continu ontwikkelen van nieuwe vaardigheden ervoor zorgt dat je blijft groeien als professional en als persoon. Je komt terecht in een jong, open en enthousiast team met 25 collega’s.

Je werkt voor een grote verscheidenheid aan klanten met uitdagende en afwisselende maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast bieden wij je:

 • Veel eigen verantwoordelijkheid en volop ruimte om eigen initiatieven te ontplooien.
 • Een veelzijdige baan in een internationale toonaangevende organisatie.
 • Toegang tot expertise en de nieuwste tools binnen een wereldwijde organisatie om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan je skills-set toe te voegen.
 • Een goede pensioenregeling.

Klinkt dit als een match voor jou, solliciteer dan nu naar deze mooie functie!

Bij Verian hechten we grote waarde aan diversiteit en inclusie, omdat we geloven dat verschillende perspectieven en achtergronden bijdragen aan innovatie en inclusief onderzoek. We moedigen daarom iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht, etniciteit, of welke andere eigenschap dan ook, van harte uit om te solliciteren.

Je bent de juiste persoon voor deze opdracht

Als je ruime ervaring hebt met kwantitatief onderzoek en daarnaast goed bekend bent met kwalitatief onderzoek. Je bent commercieel proactief ingesteld. Verder herken jij je in het volgende:

 • Je weet complexe maatschappelijke gedragsveranderingsvraagstukken te doorgronden en tot passende adviezen te komen.
 • Je hebt minimaal 6 jaar werkervaring.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk).
 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of Universitair niveau
 • Je hebt een inhoudelijke drive om impact te maken bij onze opdrachtgevers;
 • Je bent geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:

Ahmed Ait Moha, 06 24974972 / ahmed.moha@veriangroup.com

Andere vacatures

Directeur Data & Insights Network
Vacature: Directeur Data & Insights Network
(Junior) Data Analist
Senior Insights Expert
Onderzoek- en impactcoördinator
Onderzoek- en impactcoördinator
Client Director/ Senior onderzoeker

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.