Tijdens de Sensory Talk op 21 januari belichten Alard Verhoef (Essensor) en Natascha Kooiman (Smaackmakers) duurzaamheid in sensorisch onderzoek vanuit twee invalshoeken.
Natascha Kooiman, oprichter van de social entrprise Smaackmakers, richt zich op het verduurzamen en gezonder maken van onze voedselomgeving. Alard Verhoef bespreekt de gevolgen voor sensorische werkzaamheden door het verbod op wegwerpplastic (Single Use Plastic) vanaf 2021.
Een vragenlijst maken lijkt zo eenvoudig. Maar schijn bedriegt. Zelfs ogenschijnlijk kleine verschillen in de vraagstelling kunnen een grote invloed hebben op datakwaliteit. In deze online workshop leer je in twee sessies alle theoretische én praktische ins en outs om de juiste keuzes te kunnen maken voor jouw vragenlijst.
Binnen marketing research en analytics wordt de taal R steeds meer gebruikt als aanvulling op of in plaats van standaardtools als SPSS. Groot voordeel is dat R open source is en nieuwe tools voor analytics al beschikbaar zijn in R ruim voordat deze worden opgenomen in de standaardtools. Tijdens deze introductie-workshop laten we je zien wat R is, hoe je R kunt gebruiken en hoe je R-scripts schrijft. Meld je aan en ontdek of R ook iets voor jou is!
In een tijd waarin organisaties en overheden met veel onzekerheden in aanraking komen, is het een flinke uitdaging om met beleid te werk te gaan. Wij nodigen je graag uit om kennis te maken met de nieuwe UvA Academy masterclass: Beleidsonderzoek voor Nieuwe Tijden.
SPSS is sinds jaar en dag een standaardtool voor het prepareren en analyseren van data. Helaas sluiten de benodigde vaardigheden voor marktonderzoek alleen niet altijd aan bij de theorie uit de studieboeken. In deze online workshop stomen we je in twee sessies klaar om de meest toegepaste functies in SPSS op een efficiënte en effectieve manier te gebruiken.
Data Science is booming, de behoefte aan data-analyse neemt steeds meer toe! Doordat deze data vaak uit verschillende databases komt, met verschillende structuren en andere technische complexiteiten, wordt vaak geworsteld met het aan elkaar koppelen van diverse databronnen. Maar met een creatieve en pragmatische mind set en met technieken uit de data science-discipline kan dit worden opgelost!
Een veel voorkomende wens vanuit de voedingsmiddelenindustrie is om kennis, inzichten en vaardigheden te vergroten over hoe personeel aan de productielijnen om moet gaan met de sensorische kwaliteitsbeoordeling van de geproduceerde producten. In het kader hiervan biedt de Inholland Academy in samenwerking met de MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) de cursus ‘Sensorisch Onderzoeker en Productontwikkeling’ aan.
Kennispartners van Daily Data Bytes
MOA is een
Privacystatement, Cookieverklaring & Disclaimer, MOA© 2020