Vacature: Directeur Data & Insights Network

De vacature

Het Data & Insights Network (D&IN) is dé beroeps- en brancheorganisatie / marktonderzoek en data analytics. Het D&IN heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als expertisecenter voor de data en insights sector, met een academy, toonaangevende publicaties, diverse netwerken en congressen en symposia. Ook behartigt het - zowel nationaal als internationaal - de belangen van de aangesloten onderzoeks- en databureaus en gebruikers van data en onderzoek. Ben jij een ervaren professional met affiniteit met deze sector en een passie voor organisatie, strategie en verbinding? Heb je een hospitality mindset en een drive om te excelleren in een dynamische omgeving? Dan nodigen wij je uit met ons in gesprek te gaan over de uitdagende functie als directeur van ons verenigingsbureau.

Over ons:

De Nederlandse data & insights-sector staat bekend om zijn innovatie en dynamiek en loopt hierin wereldwijd voorop. Het Data & Insights Network (D&IN) is op zoek naar een energieke leider, die ons naar nieuwe hoogten kan brengen. Het D&IN werkt voor ruim 1.500 leden (die een gezamenlijke omzet vertegenwoordigen van meer dan een half miljard euro), en een team van vijf enthousiaste medewerkers aan de toekomst van onze branche.

Jouw rol:

Als directeur stuur je het bureauteam aan op basis van gelijkwaardigheid. Je bent verantwoordelijk voor het organisatie-, personeels- en financieel beleid en zorgt voor transparantie binnen de organisatie. Je bouwt relaties en onderhoudt contacten met alle relevante stakeholders. Je stelt met het bestuur een strategisch beleidsplan op en vertaalt dat naar concrete doelstellingen en adviseert het bestuur bij het nemen van beslissingen. Je organiseert netwerken en kennisdeling. Ook monitor je voor de sector mogelijke negatieve gevolgen van ontwikkelingen in wet- en regelgeving en volg je die op met gepaste acties. Je onderhoudt in dit kader ook contacten met internationale organisaties zoals EFAMRO, ESOMAR en ISO.

Wat we zoeken:

We zoeken een geboren leider met een hands-on mentaliteit en een talent voor het bouwen van relaties. Je hebt ervaring in communicatie, ledenwerving en algemeen management. Je bent besluitvaardig, innovatief en je hebt affiniteit met data & insights. Ook heb je ervaring of ambitie om beleidsmatig te werken en ben je commercieel ingesteld, met een oog voor kansen en mogelijkheden.

Wat wij bieden:

 • Een uitdagende functie in een maatschappelijke relevante sector
 • Werken in een bedrijfstak waar innovatie cruciaal is (AI, data analytics, etc.)
 • Samenwerking in een dynamisch team
 • Het gezicht van de branche richting politiek, wet- en regelgevers
 • Een dienstverband van 80-100% FTE met een marktconform salaris

Wat wij zoeken in de nieuwe leider:

 • Visionaire kwaliteiten (strategisch, toekomstgericht, innovatief)
 • Besluitvaardig, stevig, vasthoudend
 • Outgoing, met een hospitality mindset
 • Ervaring of ambitie om ook beleidsmatig te werken
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Is je interesse gewekt? Neem dan voor meer informatie contact op met Ewout Witte (info@mimatch.nl) of solliciteer direct bij Daan Versteeg – voorzitter van het D&IN:  daan.versteeg@ipsos.com. Je kunt tot 31 augustus je interesse kenbaar maken. Gesprekken met het bestuur van het Data & Insights Network staan gepland voor september. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Andere vacatures

Directeur Data & Insights Network
Vacature: Directeur Data & Insights Network
(Junior) Data Analist
Senior Insights Expert
Onderzoek- en impactcoördinator
Onderzoek- en impactcoördinator
Client Director/ Senior onderzoeker

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.