(Junior) Data Analist

De vacature

(Junior) Data Analist vanwege uitbreiding van ons team Verkeersveiligheid   Dit ga je doen Als data analist ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van statistische analyses op allerlei databronnen die we binnen en buiten VeiligheidNL tot onze beschikking hebben. Dat kan ons eigen Letsel Informatie Systeem zijn, maar ook bijvoorbeeld ambulancedata of data vanuit de politieregistratie. Je hebt kennis van analysetechnieken zoals regressieanalyse en bent bekend met wegingen en statistische toetsen. Je deinst niet terug voor grote hoeveelheden data en zet ze probleemloos om in de juiste analyses, visualisatie en conclusies. Je verwerkt dit in rapportages die leesbaar en inzichtelijk zijn. Samen met je collega’s zorg je voor een consistente manier van analyses. En wellicht zie je kansen voor verbetering van onze analyses, visualisaties en de kwaliteit van onze data. Het team In het team Verkeersveiligheid werken consultants, onderzoekers, data analisten en marketing-communicatie professionals samen aan het voorkomen van letsel in het verkeer. De data analist heeft hierin een belangrijke taak om op basis van de juiste analyses tot de gewenste inzichten te komen. Daarnaast werk je veel samen met collega data analisten, data engineers, de data manager en data scientists van de andere thema’s. Wie zijn wij? Ernstig letsel voorkomen is beter dan genezen. VeiligheidNL (het kenniscentrum letselpreventie) is daar iedere dag mee bezig. Wij zetten ons in om het leven van mensen veilig(er) te maken en stimuleren samen met onze partners veilig gedrag en een veilige leefomgeving, zodat de kans op ernstig letsel in alle fasen van een mensenleven verkleind wordt. Dit doen we binnen zes letselpreventiethema’s. We zijn aanwezig in alle fasen van een mensenleven vanaf de geboorte met het letselpreventiethema kinderveiligheid tot en met de laatste fase in een leven met het thema valpreventie bij ouderen. We zijn ook actief door het leven heen om gehoorschade door hard geluid terug te dringen, zetten stevig in op het terugdringen van sportblessures en dragen bij aan de verkeersveiligheid en veilig productgebruik in Nederland. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werken we met een team van 65 collega’s samen met overheidsinstellingen en private organisaties. Wij zijn trots op onze open en professionele cultuur en we strijden voor maximale impact.

 • Een uitdagende functie in een organisatie waar je aan maatschappelijk relevante projecten gaat samenwerken met gedreven, deskundige en samenwerkingsgerichte collega’s.
 • Een informele sfeer, er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd met aandacht voor de vitaliteit van onze collega’s. Denk aan maandelijkse themalunches, tafeltenniscompetities, stoelmassages, etentjes en andere uitjes.
 • Een flexibel kantoor- en thuiswerkbeleid.
 • Je wordt ingeschaald in schaal 9-10 met een salaris van € 3.404 tot € 5.389 (bij 36 uur) van de CAO Rijksoverheid en is gebaseerd op je opleiding en ervaring.
 • Naast het vakantiegeld van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een dienstverband voor de duur van 12 maanden met uitzicht op vast.
 • Gunstige pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds.
 • Wij werken hybride, daarom ontvang je een laptop, telefoon, een thuiswerkvergoeding en een vergoeding voor het inrichten van je werkplek.
 • Een welkomprogramma waarin je kennis maakt met je collega’s en om je wegwijs te maken bij VeiligheidNL. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd met aandacht voor de vitaliteit van onze collega’s. Denk aan gezamenlijke maandelijkse lunch, tafeltenniscompetities, stoelmassages, etentjes en andere uitjes.
 • WO werk- en denkniveau aangevuld met IT affiniteit.
 • Ervaring op het gebied van SPSS, Python, R en/of vergelijkbare tooling.
 • Je hebt affiniteit met vraagstukken rondom digitalisering en data analyses.
 • Werkervaring als data analist is geen vereiste voor deze functie, je mag hier komen leren.
 • Ervaring of affiniteit met het thema Verkeer is een pré.
  En verder: Spreekt het je aan om in een multidisciplinaire omgeving samen te werken en zelf met ideeën en initiatieven te komen. Je bent servicegericht en een pragmatische doelgerichte bouwer. Je bent pro-actief en kunt je standpunt goed overbrengen en bent in staat om anderen daarin mee te nemen, dankzij je goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast is jouw Nederlandse taalvaardigheid in woord en geschrift goed. Laat ons uiterlijk woensdag 22 mei weten waarom het jou leuk lijkt om als data analist bij ons aan de slag te gaan.  Solliciteren kan via deze link: https://veiligheidnl.homerun.co/data-analist/nl/apply Eerst meer weten? Neem gerust contact met ons op! Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Armin Holkers, teamleider via a.holkers@veiligheid.nl, voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mirjam Brigitha (HR), door te bellen of te appen naar 06–38695004 of mailen naar hr@veiligheid.nl. Een referentiecheck maakt deel uit van de procedure. Wij werken voor deze vacature niet samen met wervingbureaus.

Andere vacatures

Directeur Data & Insights Network
Vacature: Directeur Data & Insights Network
(Junior) Data Analist
Senior Insights Expert
Onderzoek- en impactcoördinator
Onderzoek- en impactcoördinator
Client Director/ Senior onderzoeker

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.