Onderzoek- en impactcoördinator

De vacature

Bij het Fonds voor Cultuurparticipatie zijn wij op zoek naar een onderzoek- en impactcoördinator voor het ontwikkelen en uitvoeren van de onderzoek- en impactstrategie van het Fonds.

Ben jij iemand die goed het overzicht kan behouden, analytisch sterk is, stakeholders goed aangesloten kan houden, goed bekend is met diverse onderzoekmethoden en tot de kern van de vraag kan komen? Dan zijn we op zoek naar jou.

ORGANISATIE

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds dat actieve cultuurdeelname in het Koninkrijk der Nederlanden stimuleert. We maken culturele projecten mogelijk door het verstrekken van subsidies. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van cultuuronderwijs op scholen, het organiseren van een theaterfestival in de wijk, of voor een creatieve aanpak van nieuwe media en erfgoed. We zijn actief op het terrein van cultuureducatie, cultuurparticipatie, erfgoed en talentontwikkeling. We dragen bij aan een gelijk speelveld voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur en manieren van actief deelnemen daaraan. We werken daarbij intensief samen met landelijke en lokale partners.

Met een organisatie van ruim zestig medewerkers, een flexibele schil van ongeveer vijftien zzp’ers en een pool van rond de honderd externe commissieleden zetten wij ons vanuit de kernwaarden laagdrempelig, betrokken, lef, inclusief en verbindend in voor dat wat ons drijft: de kracht van kunst en cultuur.

TEAM EN FUNCTIE

Als onderzoek- en impactcoördinator ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bewaken en uitvoeren van onderzoek naar de impact van het beleid van het Fonds en de effectiviteit van regelingen en flankerend beleid. We richten ons steeds meer op een datagedreven aanpak en volgen daarin een Theory of Change. Je gaat uit van een evaluatie-instrumentarium bestaande uit zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek, op korte en lange termijn. Je hebt een visie en strategie op het onderzoeksprogramma van het Fonds dat je verder doorvoert, ontwikkelt en uitdraagt, zowel intern als extern. Je adviseert het MT en relevante collega’s op basis van de resultaten van de onderzoeken.

Als onderzoek- en impactcoördinator ben je onderdeel van het cluster Ontwikkeling. Samen met de ontwikkelaars en strategisch adviseurs ben je verantwoordelijk voor de vorming van het beleid en beleidsinstrumenten.

Dit functieprofiel komt overeen met het functieprofiel (Senior) beleidsmedewerker in het Functiegebouw Rijk. Een uitwerking van dat profiel inclusief resultaten, gedragsindicatoren en competenties vind je hier.

PROFIEL

We zoeken een kandidaat die beschikt over:

Een WO werk- en denkniveau;

 • Ervaring met de uitvoering en aanbesteding van onderzoeksprojecten;
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van diensten, strategieën of modellen, bij voorkeur als projectleider;
 • Competenties als dienstverlenend, flexibel, analytisch, plannen en organiseren en samenwerken;
 • Ervaring met subsidieprocessen en de inhoud van ons werk (is een pré);
 • Gevoel voor dynamiek tussen ambtelijke processen en een mensgerichte aanpak;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij streven in het bestand van professionals die zich voor het Fonds inzetten naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen, om samen een krachtig team te vormen. We moedigen dan ook iedereen van harte aan, die op basis van kennis, talent en/of ervaring geschikt denkt te zijn voor deze functie, om te solliciteren.

WIJ BIEDEN

 • Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt je:
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de intentie tot verlenging;
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 12 van de CAO Rijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal €4.278,07 en maximaal €6.320,43 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen op basis van een contract voor 36 uur;
 • Een eindejaarsuitkering (‘13e maand’), pensioenverzekering, IKB-regeling, opleidingsbudget en budget voor culturele activiteiten;
 • Een modern ingericht kantoor op loopafstand van Utrecht CS.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt overleggen bij indiensttreding. Het Fonds vergoedt deze verklaring.

Solliciteer

Kun jij je vinden in dit profiel? Reageer dan voor 24 april via onderstaande knop met cv en motivatiebrief. De 1e gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 8 mei, de 2e op maandagmiddag 14 mei.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Mail met hrm@cultuurparticipatie.nl. Voor inhoudelijke vragen bel of mail met Maarten Bul, manager ontwikkeling, via 06-81740541 of m.bul@cultuurparticipatie.nl.

Andere vacatures

Directeur Data & Insights Network
Vacature: Directeur Data & Insights Network
(Junior) Data Analist
Senior Insights Expert
Onderzoek- en impactcoördinator
Onderzoek- en impactcoördinator
Client Director/ Senior onderzoeker

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.