Specialist Data en Insights

De vacature

NEMO maakt iedereen, van jong tot oud, nieuwsgierig naar de fascinerende en relevante wereld van wetenschap en technologie. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen binnen en buiten het museum. In 2023 viert NEMO zijn honderdjarig bestaan. Nieuwsgierigheid, zelf ontdekken en spelenderwijs leren loopt als een rode draad door onze geschiedenis. Ons feestelijk jubileumprogramma is een ode aan de nieuwsgierigheid, we vieren het vanaf zomer 2023 met bijzondere activiteiten in het museum en een groots landelijk programma.

Ga direct naar

Voor het team Marketing & Communicatie zoekt NEMO een

Specialist Data en Insights

24 uur per week Als Specialist Data en Insights draag je bij aan meer kennis over bezoekers en potentiële bezoekers van NEMO. De inzichten uit de door jou gecoördineerde onderzoeken dragen bij aan heldere doelgroepsegmentatie, campagnestrategieën, programma's en service voor de bezoeker. Het leidt ook tot informatie die gebruik kan worden bij (fonds-)aanvragen of andere onderbouwing van het werk van NEMO. Kortom, jij bent de drijvende kracht om slimmere beslissingen te nemen.

Dit vind je leuk

  • Publieksonderzoeken begeleiden naar de ervaringen in het museum.
  • Opgedane inzichten in de organisatie delen door middel van presentaties en rapporten.
  • Duiding geven aan data t.b.v. sponsoraanvragen en de ontwikkeling van nieuwe programma's.
  • Samenwerken met externe marktonderzoekers en onderzoeksbureaus.
  • Ontwikkelen van een audience developmentplan voor het museum.

Hier herken jij jezelf in

  • Minstens 5 jaar relevante werkervaring in een onderzoeksrol.
  • Nieuwsgierig, analytisch en houdt van data.
  • Communicatief sterk en je voorziet collega's graag van advies.
  • Ervaring met SPSS, Excel en onderzoekstools.
  • Affiniteit met de culturele sector en je hebt interesse in wetenschap en technologie

Dit vinden wij belangrijk

Bij NEMO streven we naar méér diversiteit in de samenstelling van het personeel. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft of op wie je valt, maar wél dat je enthousiast bent over wetenschap en technologie.  

Wat bieden wij?

Je werkt in een dynamische omgeving in het iconische pand van NEMO in hartje Amsterdam. Mogelijkheid tot thuis/hybride werken, in overleg. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.525 en € 4.738 bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 11), exclusief 8% vakantietoeslag.  

Solliciteren

Stuur je motivatie en CV uiterlijk zondag 13 november 2022 naar hr@e-nemo.nl t.a.v. Ebru Buyukdoganay o.v.v. persvoorlichter NEMO. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Irene Wamelink (Hoofd Marketing & Communicatie) via wamelink@e-nemo.nl of 020 - 53 13 122.  Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Ebru Buyukdoganay, tel: 020 - 531 31 96.

Andere vacatures

Informatie en communicatie specialist
Data analist
Medior researcher
Specialist Data en Insights

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.