Marktonderzoeker Merk en Marketing

De vacature

Ga direct naar

Over deze vacature

Bij Zilveren Kruis willen we gezondheid dichterbij voor iedereen. Als Marktonderzoeker binnen Marketing doe jij onderzoek naar onze proposities die bijdragen aan onze visie. Zo ben jij de stem van de klanten naar onze interne business. Daarmee zijn jouw onderzoeksresultaten onderdeel van ons 360-graden klantbeeld. Jij bent verantwoordelijk voor het onderzoek dat laat zien wat er écht speelt bij onze klanten en in de markt, om op basis hier van de business te adviseren. Wat ga je doen?
 • Je geeft in deze rol advies aan je collega’s binnen Zilveren Kruis Commercie over inzichten uit klant- en marktonderzoeken en maakt impact met jouw analyses.
 • Jij bent de marktonderzoeker die met verschillende teams samenwerkt, en daarbij informeert en adviseert met behulp van marktonderzoek. In deze teams vertegenwoordig jij de stem van klant en laat die doorklinken in het denken en doen van het MDT.
 • Je hebt inzicht in de onderzoeken die op jouw terrein gedaan zijn en indien nodig ga je de vereiste klantinzichten binnen halen. Dat doe je door middel van kwalitatief en kwantitatief onderzoek waarbij je nauw samenwerkt met marktonderzoeksbureaus.
 • Je werkt aan verschillende onderzoeken op het gebied van bijvoorbeeld klantbeleving en propositieontwikkeling dat bestaat uit het testen en valideren van concepten tot marktrijpe en bestaande verzekeringsproducten en diensten.
 • Je verdiept je in macro omgevingsontwikkelingen, onze concurrenten, hun aanbod, -marktposities, de marktsegmenten die zij bedienen en de ontwikkelingen daarbinnen.
Je kan solliciteren tot en met 24 april 2022.

Wat jou uniek maakt als Marktonderzoeker Merk en Marketing

 • Je hebt een afgeronde wo opleiding, bijvoorbeeld in de richting bedrijfskunde, marketing of psychologie. Daarnaast heb je al minimaal 5 jaar werkervaring met marktonderzoek (bureauzijde is een pre);
 • Je hebt ervaring met behoefte- en propositieonderzoek en/of klantbelevingsonderzoeken. De onderzoeksmethoden zijn jou helemaal bekend en je kan elke vraag moeiteloos beantwoorden;
 • Jij stapt actief op de business af, voert dialogen en bepaalt op basis daarvan wat voor onderzoek er nodig is. Dit combineer je met jouw fact-based drive; je kunt de vraag achter de onderzoeksvraag achterhalen;
 • Je kan als geen ander, met analyses op je onderzoeksdata, problemen signaleren en het gesprek hierover voeren. Je hebt het vermogen om d.m.v. statische tools met (complexe) databestanden;
 • Je bent sterk in het maken van presentaties met een excellente storyline en goede datavisualisaties (PowerPoint). Je draagt dit goed uit naar de business en houdt je stakeholders op de hoogte van kansen en ontwikkelingen.

Jouw team: Marketing Intelligence

Je bent werkzaam binnen het team Marketing Intelligence, onderdeel van de afdeling Merk & Marketing. Het team bestaat uit 17 collega’s (data consultants, data engineers, data scientists en marktonderzoekers). De afdeling Merk & Marketing werkt primair voor het merk Zilveren Kruis, maar bedient ook de andere zorgmerken van Achmea: De Friesland, FBTO, Interpolis en Pro Life. Op de afdeling Merk & Marketing behoort Agile Scrum tot de dagelijkse manier van werken. Aandachtsgebieden van de afdeling zijn (online) customer journey analyses, forecasting, pricing, marktbewerking (acquisitie en retentie), propositieontwikkeling en marktonderzoek.

Dit is Achmea: wat wij bieden

Als Hartloper bij Achmea zet jij je elke dag in voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst. En daar belonen we je graag voor! Natuurlijk krijg je bij ons een goed salaris, een mooie pensioenregeling mét lage eigen bijdrage (3,25%), 136 verlofuren (op basis van 34 uur per week) én korting op onze verzekeringen (ka-ching!). Maar er is meer:
 • Een 34-urige werkweek is bij Achmea de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!
 • Onder de noemer AllYouCanLearn volg je onbeperkt opleidingen, cursussen en trainingen. Achmea betaalt en toestemming van je leidinggevende is niet nodig.
 • In 2023 ontvang je een uniek klimaatbudget van €2500. Dit bedrag is bedoeld voor producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en dus de verbetering van het milieu.
 • Gezond werken vinden we belangrijk, dus zorgen we ook dat dit kan met een berg healthy initiatieven!
 • Je ontvangt maandelijks een persoonlijk keuzebudget, opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf op welk moment je dit budget laat uitbetalen, je het gebruikt voor verlofsparen of dat je er vakantie-uren van koopt.

Andere vacatures

Jr. Consumer Market Insights Analist Retail
Directeur Onderzoek NMO
Junior Insights Consultant
Senior Marktonderzoeker
Marktanalist (commerciële marktonderzoeker)
Marktonderzoeker Merk en Marketing
Delta Marktonderzoek zoekt versterking van het team!
Vacature senior onderzoeker/adviseur
Consultant marktonderzoek
Marcom Assistent – Content (32-40 uur)

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.