Kwalitatief Onderzoeker

De vacature

Niets is zo ongrijpbaar als het menselijk gedrag: mensen zeggen niet wat ze doen en doen niet wat ze zeggen. En toch willen wij het gedrag van mensen doorgronden en veranderen. Dat vraagt om een andere kijk op onderzoek. Daarom zijn we bij VeiligheidNL, wegens uitbreiding, op zoek naar een Kwalitatief Onderzoeker (32-36 uur per week).

Wat ga je doen?

Als onderzoeker ben je in staat om het dagelijks gedrag van mensen te doorgronden en om te zetten naar concrete interventies. Onze interventies zijn gericht op het voorkomen van ernstig letsel. Veel kennis halen we uit kwantitatief, wetenschappelijk onderzoek. In toenemende mate zijn we op zoek naar ervarings- en praktijkkennis. Als kwalitatief onderzoeker ga je daarom aan de slag om ervaringen van mensen op te halen, om kleur en duiding te geven aan cijfers, om rode draden in gedrag te vinden en dit om te zetten in concrete aanbevelingen. Je doet dit bijvoorbeeld door: • met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners in gesprek te gaan om de vraag achter de vraag te achterhalen (en uiteindelijk ook te beantwoorden); • het uitvoeren van allerlei vormen van (kwalitatief) onderzoek, zoals interviews, observaties, groepsgesprekken, analyse van social media en het modereren van online communities; • het geven van workshops en begeleiden van creatieve sessies, en • het presenteren van resultaten en inzichten aan onze opdrachtgevers op een creatieve en visueel aantrekkelijke manier. Dit is belangrijk, want om enkele voorbeelden te noemen, dagelijks belanden er ongeveer 500 kinderen op de eerste hulp, elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval en jaarlijks worden zo’n 70.000 verkeersslachtoffers op de Spoedeisende Hulp behandeld met ernstig letsel. Het is dan ook onze missie om het leven van mensen veilig(er) te maken door ernstige letsels te voorkomen. We richten ons daarbij op 6 thema’s, namelijk Valpreventie, Gehoorschadepreventie, Sportblessurepreventie, Verkeersveiligheid, Productveiligheid en Kinderveiligheid.

Wie ben jij?

Je bent van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Je maakt makkelijk contact met mensen en schroomt niet om op mensen af te stappen. Om je doel te bereiken ben je doortastend. Onze onderzoeken zijn steeds meer gericht op kwetsbare groepen, om daarmee verbinding te leggen vraagt om creativiteit, pro-activiteit en doorzettingsvermogen. En verder: • Heb je een universitaire opleiding. • Heb je minimaal 3 jaar ervaring met allerlei vormen van kwalitatief onderzoek. • Ben je een teamplayer. • Ben je in staat om de juiste aanpak te adviseren (aan collega’s en opdrachtgevers) en om dit vervolgens om te zetten in concrete opdrachten. • Vind je het leuk om collega’s te begeleiden. • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk). • Werk je planmatig, nauwkeurig en kun je tegelijkertijd goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden. • Heb je affiniteit met (letsel) preventie, gezondheidsbevordering en gedragsbeïnvloeding. • Ervaring aan bureauzijde is een pré. • Ervaring met gedragsonderzoek/behaviour change is een pré.

Wie zijn wij?

VeiligheidNL is hét kenniscentrum voor letselpreventie. Wij zetten ons in om het leven van mensen veilig(er) te maken door ernstige letsels te voorkomen. We stimuleren daarom samen met onze partners veilig gedrag en een veilige leefomgeving, zodat de kans in een mensenleven op ernstig letsel verkleind wordt. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werken we met een team van circa 60 medewerkers samen met overheidsinstellingen en private organisaties. Wij zijn trots op onze open en professionele cultuur en we strijden voor maximale impact, want veiligheid is niet vanzelfsprekend. Het is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek, het delen van kennis en toepassingen in de praktijk. Dat is precies wat we doen bij VeiligheidNL. Vanaf je geboorte tot en met de laatste fase in je leven is het voorkomen van letsel belangrijk. Van Kinderveiligheid tot Valpreventie bij ouderen en alles er tussenin. Zo zijn we ook actief om gehoorschade door hard geluid terug te dringen, zetten stevig in op het terugdringen van sportblessures en dragen bij aan de verkeersveiligheid en veilig productgebruik in Nederland.

Wat wij bieden

• Een uitdagende functie in een organisatie waar je aan maatschappelijk relevante projecten gaat samenwerken met gedreven, deskundige en samenwerkingsgerichte collega’s. • Een informele sfeer, er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd met aandacht voor de vitaliteit van onze collega’s. Denk aan gezamenlijke lunches, tafeltenniscompetities, stoelmassages, etentjes en andere activiteiten. • Ruimte voor eigen inbreng, initiatieven en ideeën, dat zien we graag. • Een flexibel kantoor- en thuiswerkbeleid. • Je salaris valt binnen schaal 10-11 van de CAO Rijksoverheid en is gebaseerd op je opleiding en ervaring. Range is tussen €3.362 en €5.503. • Naast het vakantiegeld van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%. • Het dienstverband is voor de duur van 12 maanden, met de intentie om daarna over te gaan op een vast contract. • Goede pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds. • Verlofregeling: 166 uur op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. Mogelijkheid voor het bijkopen van extra verlof of het opbouwen van extra verlof door wekelijks meer uren te werken (flexibele werktijdregeling). • Tegemoetkoming voor het inrichten van je thuiswerkplek. • Een iPhone en laptop van de zaak.

Informatie

Wil je meer weten over de inhoud neem dan contact op met Bart Wichers, manager Monitoring & Onderzoek, tel. 06-3869 5016, voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mirjam Brigitha (HR), tel. 06–3869 5004.

Solliciteren

Laat ons vóór 24 september weten waarom het jou leuk lijkt om als onderzoeker bij ons aan de slag te gaan. We lezen in je motivatie ook graag terug of je ervaring, of affiniteit hebt met (een van) onze thema’s. Solliciteren kan via deze link. Een referentiecheck maakt deel uit van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Andere vacatures

Senior Research Expert
Kwalitatief Onderzoeker
New Business Manager Data Science & Analytics (32 – 40 uur)

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.