De profgroep Sensorisch onderzoek is een discussieplatform voor en over sensorisch/consumenten onderzoek en stelt zich ten doel om kwaliteit te waarborgen en kennisuitwisseling en goed onderwijs binnen deze discipline te stimuleren.
De profgroep telt momenteel zo'n honderd leden welke voornamelijk afkomstig zijn uit de voedingsmiddelenindustrie, academische instellingen, hogescholen en onderzoeksinstituten.
De profgroep komt gemiddeld ieder half jaar bijeen voor een algemene ledenvergadering (alv) en organiseert jaarlijks diverse workshops en/of symposia over sensorisch onderzoek.
De sensorische profgroep heeft een aantal missies opgesteld. Deze worden eens in de vijf jaar herzien. Voor de periode 2017 – 2021 zijn de missies als volgt:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Dee-Prime
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Hogeschool Inholland, lid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - FrieslandCampina, lid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Cosun, lid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Essensor, lid
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, secretaris
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Aviko, lid
Stuur een mail met de persoons- en bedrijfsgegevens naar de MOA: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Aanmelding Profgroep Sensorisch onderzoek.
De profgroep heeft ook een LinkedIn groep: http://www.linkedin.com/groups/MOA-Sensory-workgroup-4059235
Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden.
Zesde, herziene editie boek Proeven van succes
Proeven van succes is hét boek dat dé methoden en toepassingen van sensorisch onderzoek behandelt. Deze volledig herziene druk van Joep Brinkman, waar een jaar lang aan gewerkt is, bevat de allernieuwste inzichten en visies op dit vakgebied. Het boek is geschikt voor zowel de (ervaren) sensorische onderzoeker als voor ieder ander die in studie of werk met smaakonderzoek, voedingsmiddelentechnologie of food marketing te maken heeft.
Deze nieuwe uitgave van Joep Brinkman is verkrijgbaar via de MOA, via de boekhandel of download het als e-book.
Prijs € 99,00* (incl. BTW en verzendkosten)
ISBN 978-90-819233-5-4
Ook verkrijgbaar als e-book, prijs € 79,00 (incl. BTW)
ISBN 978-90-819233-6-1
*Bij 20 of meer exemplaren per jaar ontvang je korting en betaal je € 69,50
Bij het boek zijn nog antwoorden en opdrachten gemaakt zodat studenten zich voor kunnen bereiden op het Examen Sensorisch onderzoek B van de MOA en NIMA. Download deze PDF's:
Ben je student aan de Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, HAN, Hanze Hogeschool of de Haagse Hogeschool, dan kun je het boek Proeven van Succes en/of examen Sensorisch onderzoek A met korting bestellen voor je studie.
Deze cursus van 2,5 dag is een steun in rug voor examenkandidaten bij hun voorbereiding op het MOA/NIMA examen Sensorisch onderzoeker A.
Deze zesdaagse cursus is bestemd voor mensen die enige ervaring hebben met het opzetten van sensorisch onderzoek en hun theoretische en praktische kennis op dit gebied willen vergroten. De cursus bevindt zich op HBO-/WO-niveau en bereidt tevens voor op het MOA/NIMA-examen Sensorisch onderzoeker B.
Tijdens deze cursus van 2,5 dag leer je van alles over hoe sensorisch onderzoek kan worden ingezet bij kwaliteitscontrole.
Deze cursus van 3 dagen gaat aan de hand van een casus in op het raakvlak tussen marketing en sensorisch onderzoek.
Productontwikkeling en vooral herformulering (bijvoorbeeld suikerreductie) speelt in veel voedingsmiddelenbedrijven een belangrijke rol. Tijdens deze cursus van 2,5 dag wordt de toepassing van sensorisch onderzoek bij productontwikkeling behandeld.
Kennispartners van Daily Data Bytes
MOA is een
Privacystatement, Cookieverklaring & Disclaimer, MOA© 2022