In memoriam: Albert Emmering

De eerste keer dat ik Albert ontmoette was ergens in 1983.
Het Instituut voor Longitudinaal Beleidsonderzoek/ILBO, waarvan ik directeur was, werd in dat jaar aan de institutencollectie van Frits Becht, algemeen directeur van AGB Nederland, toegevoegd. En Frits vond dat het ILBO en Knapper & McAlley, waar Albert werkte, maar eens moesten gaan samenwerken. Beide instituten hadden hun kantoor aan de Singel in Amsterdam, een afspraak was zo gemaakt en een mogelijke samenwerking werd in het Koepelcafé, het stamcafé van Knapper aan het Kattegat te Amsterdam, beklonken.

Lees verder

Maak kennis met de SPSS-bundels binnen CSCS!

Binnen de Crayon Crayon Statistics Collaboration Solution (CSCS) is er een ruime keuze uit beschikbare SPSS-bundels en mogelijkheden om SPSS-licenties toe te voegen.
Standaard worden binnen CSCS een viertal bundels aangeboden:

Lees verder

CSCS met SPSS-licenties begrijpen en gebruiken

SPSS, “Statistical Package for the Social Sciences”, is onderdeel van CSCS (Crayon Statistics Collaboration Solution). Ooit ontwikkeld in 1968 door Norman Nie en Hadlai Tex Hull als een statistisch computerprogramma voor de sociale wetenschappen. In 2009 werd SPSS door IBM overgenomen en toegevoegd aan het IBM-productportefeuille.

Sinds enkele jaren heeft Crayon SPSS toegevoegd aan het CSCS-pakket. Binnen Crayon heeft zich een groot team gespecialiseerd in datavisualisatie en statistieken. Waar in het verleden SPSS met name werd gebruikt in de sociale wetenschappen, wordt SPSS ook grootschalig gebruikt bij marktonderzoek, fraude detective en beleidsonderzoek.

Lees verder

  • 1
  • 2

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.