CSCS met SPSS-licenties begrijpen en gebruiken

SPSS, “Statistical Package for the Social Sciences”, is onderdeel van CSCS (Crayon Statistics Collaboration Solution). Ooit ontwikkeld in 1968 door Norman Nie en Hadlai Tex Hull als een statistisch computerprogramma voor de sociale wetenschappen. In 2009 werd SPSS door IBM overgenomen en toegevoegd aan het IBM-productportefeuille.

Sinds enkele jaren heeft Crayon SPSS toegevoegd aan het CSCS-pakket. Binnen Crayon heeft zich een groot team gespecialiseerd in datavisualisatie en statistieken. Waar in het verleden SPSS met name werd gebruikt in de sociale wetenschappen, wordt SPSS ook grootschalig gebruikt bij marktonderzoek, fraude detective en beleidsonderzoek.

Lees verder

Den Haag – Vandaag – editie mei 2020

De afgelopen weken zijn in Den Haag weer verschillende overleggen geweest, vragen gesteld en besluiten genomen. Hieronder vind je de voor onze branche meest relevante berichten voor de maand mei 2020, gegroepeerd per onderwerp:

Lees verder

Wet Arbeidsmarkt in Balans - oproepkrachten

De Wet Arbeidsmarkt in Balans zal per 1 januari 2020 in werking treden.

Het doel van deze wet is de tweedeling tussen flexwerkers en mensen met een vaste baan te verminderen door het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om vast personeel aan te nemen (ofwel het gebruik van flexibel personeel te ontmoedigen).

Flexwerkers zijn alle werknemers met een tijdelijk arbeidscontract, oproepkrachten (met een nul-uren- of min-maxcontract), uitzendkrachten en payrollers.

Lees verder

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.