MOA gaat verder als Data & Insights Network

De MOAgaat vanaf 2 februari 2023 verder onder de naam Data & Insights Network. Met de naamsverandering gaat ook een herpositionering gepaard. Doel is een nieuw gezamenlijk kennisplatform te bieden voor marktonderzoekprofessionals én een nieuwe generatie van data-scientists en data-analisten bij bureaus en bedrijven.

De reden voor de nieuwe naam en de herpositionering is gelegen in het feit marktonderzoek een veel breder vakgebied is geworden dat niet alleen draait om dataverzameling en – verrijking, maar ook om het verkrijgen van inzichten op basis van data en het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op basis van secundaire data uit allerlei interne systemen. Op het nieuwe platform kunnen data-scientists, data-analisten en researchers kennis opbouwen en uitwisselen. Dat is ook de grote wens van de professionals op dit gebied nu de ontwikkelingen een grote vlucht nemen en er behoefte is aan een centrale plaats waar vakgenoten elkaar ontmoeten, het vakgebied bespreken en hun capaciteiten kunnen ontwikkelen.

Stem geven aan de sector
Het Data & Insights Network wil ook breder opkomen voor de belangen van bureaus die zich richten op data-science en -analytics. Tot nu toe is er geen organisatie die overkoepelend werkt en een spreekbuis kan zijn voor de snel groeiende – nog jonge - sector. De “nieuwe” MOA, het Data & Insights Network, ziet het als haar rol om in deze veranderende tijden een stem te geven aan die sector.

Keurmerk
De bestaande achterban van de MOA zal onderdeel blijven uitmaken van het nieuwe netwerk, naast een zo breed mogelijk groep van datagerichte organisaties en vakmensen. Om hen en de sector te ondersteunen zijn binnen het platform reeds een groot aantal initiatieven ontwikkeld, onder andere een keurmerk voor algoritmes, een Data Analytics Congres, Summer schools, dagtrainingen, nieuwsbrieven en bijeenkomsten. 

Kennis en belangen inbrengen
Een belangrijke extra reden voor de stap naar het Data & Insights Network is dat er in het maatschappelijk veld veel gebeurt rond data. De politiek bemoeit zich op landelijk en Europees niveau steeds meer met dataverwerving en -beheer, maar ook met zaken als AI, algoritmes en internationaal verkeer en opslag van data. Het Data & Insights Network wil zich hierin nadrukkelijk als belanghebbende en vertegenwoordigende partij laten gelden en kennis en belangen van de sector inbrengen.

Top 50 databureaus
Om opdrachtgevers van databureaus een goed beeld te geven van het aanbod en de mogelijkheden op datagebied zal het Data & Insights Network jaarlijks een marktinventarisatie maken en een top 50 van databureaus publiceren, voor het eerst in 2023.

Kwaliteitsgarantie
Wim van Slooten, directeur van het Data & Insights Network: “Het nieuwe platform zal zowel voor de professionals en de analytics-bureaus als voor hun opdrachtgevers relevant zijn, en een kwaliteitsgarantie bieden op het omvangrijke terrein van data-science en de toepassing van insights. We hebben hoge verwachtingen van de rol die het nieuwe netwerk daarin kan spelen.”

Bekijk hier (https://vimeo.com/794478770) een korte impressie van het Data & Insights Network of breng een bezoek aan de nieuwe website datainsightsnetwork
Volg ons daarnaast op onze socials om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Voor meer informatie, bel of mail Wim van Slooten, 06 53 73 83 08 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het Data & Insights Network is online actief op:
- www.datainsightsnetwork.nl
- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/data-insights-network
- LinkedIn Academy (trainingen): https://www.linkedin.com/company/data-insights-academy
- Instagram: https://www.instagram.com/data_insights_network/
- Twitter: @DataInsightsNe1

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.