Microlaunch Online Simulation Game

Laat jouw studenten kennis maken met ‘Microlaunch’ en geef ze de kans
het MOA Insights A-certificaat te behalen!

Na Engeland kunnen nu ook Nederlandse (marketing) studenten deelnemen aan ‘Microlaunch’, een uniek online trainingsprogramma voor het verkrijgen van insights bij het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van een nieuw merk.

Het programma is afgelopen jaar succesvol door de Hogeschool Utrecht (HU) als pilot aan het lesprogramma toegevoegd en de eerste MOA Insights A-certificaten zijn inmiddels uitgereikt!

Wat is Microlaunch?

Microlaunch is een online simulatieprogramma waarin studenten leren een nieuw product of een nieuwe dienst te lanceren, van de conceptfase tot de introductie op de markt. Deelnemers leren diverse kwalitatieve- en kwantitatieve onderzoekstechnieken in te zetten om daarmee de vereiste inzichten te krijgen voor het op de markt brengen van het nieuwe merk. Ze worden uitgedaagd om een virtueel nieuw concept te ontwerpen, ontwikkelen en te lanceren in 6 onderzoekstadia, waarbij het essentieel is om binnen een gegeven onderzoeksbudget te blijven.
Bij elk van de 6 onderzoeksprojecten dient men een keuze te maken m.b.t. doel, methode, sample en stimuli. De keuzes worden in elke fase geëvalueerd. Indien correct, wordt het ‘Insights-rapport’ afgeleverd. Eventuele fouten worden 'beboet'. Aan het eind van de simulatie worden gelduitgaven, eventuele fouten en de tijd getoond die nodig was om de simulatie te voltooien. Op deze manier brengt ‘Microlaunch’ marktonderzoek tot leven!

Het programma kent een les- en een examenmodule. In de lesmodule van 1,5 à 2 uur krijgen de studenten de gelegenheid om kennis te maken met de marktonderzoekstheorie. Vervolgens kunnen ze deze theorie tijdens het spel in de praktijk brengen.

Anita Cox, onderzoeker aan het HU-lectoraat Marketing, Marktonderzoek en Innovatie en docent Marktonderzoek, legt uit dat de HU – met behulp van het certificaat - marktonderzoek en analytics voor HBO-studenten (en ook collega’s) interessanter wil maken. ‘Ik denk dat de strategische samenwerking met de MOA én het Insight-A certificaat deze synergie op opleidingsniveau ook echt concreet en tastbaar maakt voor studenten en toekomstige werkgevers.’ 

  Wat moeten studenten doen om het certificaat te kunnen behalen?

  Om het MOA Insights-A certificaat te halen dienen studenten het examen van de ‘Microlaunch Online Simulation Game’ succesvol af te ronden. Ze gaan de uitdaging aan om als Marketingmanager een nieuw product of dienst in zes fasen te ontwikkelen én succesvol te lanceren op de markt. Ontwerp elk onderzoek, leer van de insights, plaats de zes projecten in de juist volgorde. Natuurlijk moet dit alles binnen de tijd (max. 1 uur) en binnen het gestelde budget. Lukt dat, dan mogen ze zichzelf MOA Insights-A professional noemen!

  ‘De MicroLaunch heeft ons inzicht gegeven in de mogelijkheden die er zijn per onderzoekmethode. Het toepassen van een andere methode in een nieuwe situatie is me het meest bijgebleven’, zegt Juliëtte van Kreuningen, vierdejaars student Commerciële Economie.

  Meer informatie over Microlaunch

  Ben je geïnteresseerd om Microlaunch af te nemen voor jouw studenten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op voor een demo. In een persoonlijk gesprek vertellen we je alles over de mogelijkheden die er zijn om Microlaunch toe te voegen aan het lesprogramma van jouw opleiding.

  Kosten

  Kosten voor onderwijsinstellingen bedragen € 104,-- per deelnemende student (met een maximum van € 2.925,-- en maximaal 150 studenten per licentie per jaar).

  Zijn er meer studenten dan 150 die aan Microlaunch mee willen doen dan bedragen de meer-kosten € 21,-- per student.

  Kosten voor overige instellingen/bedrijven bedragen € 3.274,-- per jaar.

   

  Leuk om te weten

  Microlaunch wordt ook gebruikt door multinationals zoals Unilever en Tetrapak, business schools zoals de University of Edinburgh, IE Business School Madrid en vele onderzoeksbureaus zoals IMRB International. (www.microlaunch.co.uk)
  ‘De initiatieven in samenwerking met de MOA helpen ons om toegevoegde waarde te leveren aan onze studenten’, aldus de HU.
  ‘Mezelf meer ontwikkelen op het gebied van marktonderzoek. Hierdoor kan ik me onderscheiden van andere studenten’

  Neem contact op voor meer informatie

  + 31 20 5810710
  Bel ons of
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Stuur een email

  Meer MOA


  Kennispartners van Daily Data Bytes

  MOA is een

  CRKBO Instelling CMYK

  Contact

  MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

  VIDA-gebouw
  Kabelweg 57, 2e verdieping
  1014 BA Amsterdam
  +31 20 5810710
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.