JoostDrieman 

MOAcademy workshopleider

Executive coach & business mentor

Bio

Joost Drieman heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring in market- en competitive intelligence, business development, corporate strategy en management. Hij is eigenaar van Marix International NV, een bedrijf dat is gespecialiseerd in business consultancy en executive coaching. Daarnaast is Joost: • Vice President, Global head of Intelligence Best Practices bij M-Brain. • Intelligence mentor en adviseur bij SCIP, Amerika. • Intelligence competentie expert bij de MOA. • Commissaris bij Viadesk BV in Amsterdam, Nederland. • Gastdocent market intelligence bij Beeckestijn Business School in Leusden, Nederland. Tijdens zijn carriere werkte Joost bij Cisco als director market & business intelligence, daarvoor als vice president strategie en bestuurder bij Telindus, director business development bij Tandem Computers en was hij aangesteld als subject matter expert bij de Europese Commissie, DGXIII. Opleiding: - MSc coaching & personal development, University of Portsmouth, Engeland. - MBA strategie (magna cum laude), Universiteit van Antwerpen België. - Corporate strategy, Harvard Business School, Boston USA. - Market Intelligence Wisconsin University, Madison USA. - Microelectronics, HTS Hilversum Nederland. Joost heeft in de afgelopen jaren meer dan 50 workshops en masterclasses geleid rond thema’s als competitive intelligence, business development en strategie. Hij spreekt regelmatig op internationale business conferenties. Mensen omschrijven Joost als een dynamische persoonlijkheid die complexe zaken op een duidelijke en eenvoudige manier uitlegt, met hier en daar een beetje humor. Een man die werkt op executive leadership niveau.

MOA - Online Masterclass Competitor Intelligence

De onzekerheid van de wereldeconomie zorgt ervoor dat bedrijven steeds voorzichtiger worden met investeringen en aankopen. Tegelijkertijd zien we hier en daar marktverzadiging optreden en dat het aantal concurrenten toeneemt. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe klanten te krijgen en projecten te winnen. En daarbij gaat het niet alleen om de juiste oplossing tegen de scherpste prijs leveren, maar het is veel belangrijker om precies te begrijpen wat uw concurrenten nu doen, en wat ze in de toekomst gaan doen. Wat is hun strategie, welk tactisch spel gaan ze spelen, met welke producten en diensten gaan ze zich positioneren, wat is hun marktaandeel, etc.

Kerncompetentie vandaag de dag is natuurlijk het anticiperen op de te verwachten acties van de concurrent! Tijdens deze masterclass gaan we in op alle facetten die daarvoor nodig zijn en dat doen we in 6 digitale sessies van anderhalf uur.

Doelen

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.