Koninklijke Bibliotheek – Marketing data analist

De vacature

Waar de eerste Donald Duck, ruim 200.000 e-books en dataonderzoek samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als communicatieve en initiatiefrijke marketing data analist meehelpt onze digitale leesdiensten voor steeds meer Nederlanders interessant, relevant en toegankelijk te maken.

Stilstaan is geen optie.

Data drijft ons werk. En jij zet data om in begrijpelijke en overzichtelijke rapportages. Ook ben je een goede gesprekspartner voor collega’s bij de KB en openbare bibliotheken die zich bezighouden met online strategie, redactie, marketing, usability en UX-design. Je bent betrokken bij het meten van de effecten van hun werk. Door jouw rapportages en analyses optimaliseren we de klantreis en resultaten. En er is meer. Jij bent de marketing data analist die:
 • Meedenkt en adviseert over het definiëren en meten van onze KPI’s.
 • Collega’s van de KB en openbare bibliotheken helpt meer inzichten uit hun data te halen.
 • Door heldere rapportages en tiptop analyses zorgt voor dagelijkse verbetering van de dienstverlening.
Daar komt bij dat je deelneemt in het KB-brede team Klantonderzoek, waarin je samen met collega’s uit verschillende afdelingen samenwerkt rond data en onderzoek. Voor jou een uitgelezen kans om jouw kennis en kunde te delen met anderen, wat je gemakkelijk afgaat. Plus je leert hierdoor ook gelijk je collega’s van de andere afdelingen kennen, hoe leuk is dat?

Ben jij het talent dat wij zoeken?

We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw klantgerichte instelling met vlijmscherp analytisch inzicht? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature van marketing data analist aanvult met:
 • Een hbo-/academisch werk- en -denkniveau.
 • Zeker 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, zoals conversie specialist, e-commerce specialist of business analist.
 • Aantoonbare ervaring met Google Analytics en/of Adobe Analytics en Power BI.
 • Actuele kennis van alle ins en outs van online marketingkanalen (SEA, SEO, e-mails, social).
 • Het goed overweg kunnen met Adobe Experience Platform Launch, waarbij het kunnen lezen en schrijven van JavaScript extra fijn is.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Kies jij voor de KB?

Dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.846,- en € 4.514,- (schaal 10).
 • Om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw reiskosten.
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 • Een dertiende maand (8,33%).
Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature marketing data analist is een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week aan de orde.

Koninklijke Bibliotheek

Bij ons gebeurt meer dan je denkt. De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook een innovatieve werkgever is. Want dat zijn we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Inzicht in en doorontwikkeling op basis van marketingdata is hierbij onmisbaar. We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Lezen. Dit team werkt aan de marketing en redactie van de online Bibliotheek, de Jeugdbibliotheek en Bibliotheek.nl om zoveel mogelijk Nederlanders digitaal te laten lezen. Hoe jouw 20 toekomstige teamcollega’s de sfeer omschrijven? Als open, gezellig en met alle ruimte om richting aan je eigen werk te geven.

Maak Nederland slimmer, vaardiger en creatiever.

Wil jij bijdragen aan onze innovatieve organisatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen via het sollicitatieformulier. De deadline is 18 april 2021. Wil je daarnaast onder woorden brengen welke 3 belangrijke ontwikkelingen jij ziet binnen het vakgebied van data-analyse? Zo kunnen we zien hoe up-to-date je bent.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Andere vacatures

Hogeschool van Amsterdam – Kwaliteitsmedewerker
Ruigrok NetPanel – Research Consultant Kwantitatief Onderzoek (medior)
Koninklijke Bibliotheek – Marketing data analist
Ferro Explore – Medior/Senior Kwalitatief onderzoeker
Markteffect – Medior/Senior Onderzoeksspecialist
Ruigrok NetPanel – Research Executive (kwalitatief onderzoek)
Ruigrok NetPanel – Research Executive (kwantitatief onderzoek)
MOA – ICT Manager (32 – 40 uur)

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.