MOA - Sensory Talk! Duurzaamheid in sensorisch onderzoek

Categorie
Sensorisch
Datum:
21 jan 2021

Tijd: 11:00 - 12:00 uur

Inleiding

Tijdens de Sensory Talk op 21 januari belichten Alard Verhoef (Essensor) en Natascha Kooiman (Smaackmakers) duurzaamheid in sensorisch onderzoek vanuit twee invalshoeken.

Natascha Kooiman, oprichter van de social entrprise Smaackmakers, richt zich op het verduurzamen en gezonder maken van onze voedselomgeving. Alard Verhoef bespreekt de gevolgen voor sensorische werkzaamheden door het verbod op wegwerpplastic (Single Use Plastic) vanaf 2021.

Inhoud

Smaackmakers helpt gemeenten, catering en horeca een duurzamere en gezondere voedselomgeving te creëeren. Deze geeft meerwaarde voor gezondheid én klimaat én voor ondernemers. Dankzij het 10-stappenplan©; de 10 Future Proof Food principes© en het Groei-Impact-Model© zorgt Smaackmakers ervoor dat bedrijven, gemeenten, en ondernemers voorop kunnen blijven lopen op het gebied van duurzaamheid en voedsel. Een reis richting een duurzamer, gezonder en beter gewaardeerd aanbod.

--

Het Europese Parlement heeft in 2019 de Single Use Plastics (SUP) richtlijn aangenomen. Het doel van deze richtlijn is om kunststof zwerfafval, en dan met name zwerfafval in zee (plastic soep), te voorkomen. Alle EU-landen moeten uiterlijk op 3 juli 2021 de richtlijn overnemen in hun nationale wetgeving. In Nederland is dit opgenomen in het “Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik”.

Tijdens sensorische werkzaamheden met consumenten en panelleden wordt doorgaans echter veelvuldig gebruik gemaakt van plastic wegwerpartikelen in de vorm van plastic aanbiedingsmateriaal (bordjes, portiecups, bekertjes) en plastic bestek. Deze richtlijn roept dan ook een tal van vragen op: kunnen wij in 2021 nog wel rekenen op onze gebruikelijke aanbiedingsmaterialen, welke alternatieven zijn er, en wat zijn de effecten van andere aanbiedingsmaterialen op de uitkomsten van onze onderzoeken. En hoe zit het met de praktische implementatie?

---

Schrijf je nu in voor deze Talk (de talk wordt gegeven in het Nederlands) en praat met ze mee! Deelname aan deze sessie is gratis en wordt via Microsoft Teams georganiseerd.

--

Deze Talk wordt georganiseerd door de MOA Profgroep Sensorisch Onderzoek.

De Profgroep Sensorisch Onderzoek is een discussieplatform voor en over sensorisch/consumenten onderzoek en stelt zich ten doel om kwaliteit te waarborgen en kennisuitwisseling en goed onderwijs binnen deze discipline te stimuleren. De profgroepleden zijn voornamelijk afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie, academische instellingen, hogescholen en onderzoeksinstituten.

Meer informatie over de profgroep vind je hier of blijf altijd op de hoogte, volg de profgroep op LinkedIn.

Kosten

De bijeenkomst is gratis.

INSCHRIJVEN
Praktische informatie

Heeft u vragen over deze bijeenkomst?

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl. Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.