1. Steun ons

   1. MOA | Museum Oud Amelisweerd, geopend op 21 Maart 2014 door HKH Prinses Beatrix, is een huis van kunst in de natuur. MOA toont een unieke en onvergelijkbare combinatie van drie verschillende collecties, die elkaar versterken in hun context. Het is de missie van MOA om de Armando-collectie, het landgoed als monument en de historische (Chinese) behangcollectie een eenheid met elkaar te laten vormen. MOA onderscheidt zich daarin van ieder ander museum. Het museum heeft als doel de bezoekers een dialoog te laten aangaan tussen de mens en zijn natuur.

    MOA kiest voor een identiteit waarbij gelaagdheid belangrijk is en de bestaande waarden in het landgoed door middel van kunst geactiveerd en geactualiseerd worden. MOA biedt een intrigerende symbiose van natuurlijk landschap, rijksmonument, cultureel erfgoed en moderne kunst. In het nabijgelegen koetshuis zijn bovendien een zeer goede biologische keuken en prachtige ruimtes waaronder een klein theater voor inspirerende bijeenkomsten. Kort geleden won MOA vanwege de kwaliteit van de restauratie en museale herbestemming van het landhuis de Europa Nostra Award; de belangrijkste Europese prijs voor cultureel erfgoed.

    /1
   1. Hoe uw steun ons helpt

    MOA is een culturele onderneming zonder structurele subsidie van gemeente, provincie of rijk. Met uw steun maakt u de continuïteit van MOA mede mogelijk en draagt u bij aan onze taken en ambities op het gebied van behoud, beheer en presentatie te realiseren en aan mooie tentoonstellingen en bijzondere programmering. 

    1. MOA als culturele ANBI

     MOA is een culturele ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat er voor sponsoren, donateurs en eenmalige schenkers aantrekkelijke belastingvoordelen gelden. Neem voor meer informatie contact op met Myranda van den Hoogen: mvandenhoogen@moa.nl, T 030 890 54 60.
     Foto: Ernst Moritz/1
     Foto: Ernst Moritz/1
    1. MOA BEGUNSTIGERS EN SPONSORS

     MOA is mogelijk geworden dankzij een samenwerking van de gemeentes Amersfoort, Utrecht en Bunnik, de Provincie Utrecht en de betrokken stichtingen. De totstandkoming van MOA is ondersteund door de Bankgiro Loterij, Provincie Utrecht, TBI-Fundatie, British American Tobacco Nederland, VSB-fonds, K.F. Hein Fonds en vele particuliere schenkers.

     1. PARTICULIERE STEUN

      Vanaf €50 bent u MOA-VRIEND (75,- met partner)
      Vrienden van MOA hebben met hun Vriendenpas gratis toegang tot het museum, ontvangen uitnodigingen voor onze feestelijke openingen en iedere maand onze digitale nieuwsbrief en 10% korting in de winkel (NB: de korting geldt niet voor Nederlandse boeken ivm de wet op de vaste boekenprijs).

      Voor €250 bent u MOA-BEGUNSTIGER (2 personen)
      MOA-Begunstigers hebben dezelfde privileges als MOA-Vrienden maar worden bovendien uitgenodigd voor een preview voor de tentoonstellingen en een exclusief Begunstigers-evenement.

      Voor €500 bent u MOA-BESCHERMER (2 personen)
      MOA-Beschermers genieten dezelfde privileges als MOA-Begunstigers maar worden bovendien uitgenodigd voor een speciaal Beschermers-evenement in het bijzijn van Armando of andere in MOA exposerende kunstenaars.

      Voor €1.000 bent u lid van de MOA-KRING (€1250, 2 personen)
      Leden van de MOA-Kring genieten dezelfde privileges als MOA-Beschermers maar zijn daarnaast welkom bij minstens twee exclusieve diners met interessante gasten en bijzondere sprekers per jaar. Jaarlijks organiseert MOA bovendien een KRING-netwerkbijeenkomst waar Kring-leden elkaar kunnen ontmoeten.

      Voor €3.000/ €5.000 (afhankelijk van de kamer) bent u KAMERHEER OF KAMERDAME  
      Kamerheren/-dames adopteren een van de bijzondere kamers in het landhuis. MOA biedt Kamerheren/Kamerdames dezelfde privileges als MOA-donateurs maar daarnaast de mogelijkheid jaarlijks een bijzondere activiteit in ‘hun kamer’ te organiseren zoals een ontvangst, een bijzondere opening of een rondleiding voor meegebrachte gasten die in deze kamer begint. Jaarlijks organiseert MOA een business to business netwerkbijeenkomst waar Kamerheren en/of Kamerdames elkaar kunnen ontmoeten. (Deze vorm van steun is ook mogelijk voor bedrijven en/of stichtingen.)

      foto: Servaas Van Belle/1
      Foto: Ernst Moritz/1
     1. MOA-BUSINESS

      Voor €3.000 / €5.000 (afhankelijk van de kamer) bent u KAMERHEER OF KAMERDAME (zie hierboven voor meer info).

      Vanaf €15.000 bent u Zakenpartner.
      Zakenpartners hebben het recht op exclusieve mogelijkheden tot gebruik van het landhuis en het koetshuis voor relatiemanagement, vergaderingen en workshops, ontvangen 50 entreebewijzen op naam van uw organisatie en naamsvermelding als Zakenpartner op het drukwerk van MOA. 

      Vanaf €25.000 bent u FOUNDING FATHER
      Founding Fathers is een unieke en zeer exclusieve vorm van steun aan MOA. Founding Fathers zijn begunstigers die in de traditie staan van de drie grote bouwheren van het landhuis: Baron Gerard Godard Taets van Amerongen, Koning Lodewijk Napoleon en mr. Paulus Wilhelmus Bosch van Drakestein. 
      Zij maakten de buitenplaats tot de unieke plek die het nu is. De nieuwe generatie Founding Fathers brengt het museum verder door zich voor een periode van tenminste drie jaar als hoofdsponsor aan het museum te binden. Founding Fathers herkennen zich in en verbinden zich met de waarden waar MOA voor staat. Met Founding Fathers worden voor uw bedrijf exclusieve en op maat gesneden privileges afgesproken.
     2. MOA-NONPROFIT

      Voor non-profit-instellingen (onderwijs, cultuur, zorg) heeft MOA de mogelijkheid om voor €10.000 MOA-BONDGENOOT te worden.
      MOA biedt deze instellingen een sterk inhoudelijk gedreven samenwerking aan die op maat ingevuld wordt ten behoeve van de kernactiviteit van uw instelling. De Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) is Bondgenoot MOA.