1. activiteiten in februari

    1 januari 2018
    /1
   2. Diverse activiteiten in februari

    Ook in februari bruist het van de activiteiten bij MOA, hieronder een agendaoverzicht! Voor alle activiteiten graag reserveren via info@moa.nl of bel met 030-890 5460

    14/02/2018

    Rondleiding Valentijnsdag door Didi van Trijp en Yvonne Ploum 15.00-16.00 uur

    Interactieve rondleiding met uitleg over de betekenis van de bloemen en vogels op ons Chinese behang in de Vogeltjeskamer door Didi van Trijp, historica en master in geschiedenis en wetenschapsfilosofie en Yvonne Ploum, directeur MOA. Didi van Trijp deed onderzoek naar de vogels en bloemen op het behang, de relatie van Gerard Godard Taets van Amerongen en zijn schoonvader Gerard Aernpout Hasselaer en de rol van een buitenhuis in tijden van de Verlichting. Aan de hand van een historisch vogelboek gaan de deelnemers de verschillende vogelparen identificeren. 

    Neem een bloem mee voor een gezamenlijk Valentijnsboeket in de hal. Museumentree (€12) met Museumjaarkaart (€2), de rondleiding is gratis. Graag aanmelden via info@moa.nl, de balie of telefonisch via 030-890 5460

    16/02/2018
    Chinees Nieuwjaar en alles over thee incl. proeverij

    Door: Danny Nobel van Globi intercultureel leren www.globi.nl De presentatie bestaat uit een korte lezing over de geschiedenis van thee, de historische en huidige betekenis van thee, en over het productieproces en Chinese theevariëteiten. Vervolgens volgt uitleg bij het traditionele Chinese theegerei dat aanwezig is en zullen 4 soorten thee geïntroduceerd worden die vervolgens met alle deelnemers wordt geproefd.Aansluitend krijgen deelnemers een rondleiding door de tentoonstelling Made in China door een rondleider van MOA. Locatie: de Hooizolder. Koetshuis Oud Amelisweerd. Kosten 20 euro regulier en 15 euro met Museumkaart.


    25/02/2018
    MOA Podium: Kalev Karlson (gitaar) en Ruben Drenth (trompet)

    Een relaxte zondag met muziek en kunst, in de prachtige bosrijke omgeving van Amelisweerd, in samenwerking met HKU Utrechts Conservatorium. Dat is MOA-podium! In wintermaanden kun je elke laatste zondag van de maand muzikaal opwarmen bij een intiem ochtendconcert, geïnspireerd op het museum en de huidige tentoonstelling. Dit keer het duo Kalev Karlson (gitaar) en Ruben Drenth (trompet). Zij brengen jazz standards en eigen composities ten gehore!
    Aansluitend hebben bezoekers gratis toegang tot Made in China: de bijzondere tentoonstelling met Chinese meesterwerken die nu in MOA te zien is.
    Locatie: Theaterzaal van Koetshuis Amelisweerd, naast MOA
    Toegang: € 15 / Museumkaart € 10 / HKU-pas gratis. (De toegangsprijs is inclusief museumentree + ontvangst met koffie/thee en wat lekkers uit de bakkerij van landgoedcafé de Veldkeuken)
  1. Agenda