Gevolgen lockdown voor de sector

We zijn weer terug bij af, sterker we zijn van een intelligente lockdown naar een volledige lockdown gegaan. Wat betekent dat voor de marktonderzoek en analytics sector?

Voor het uitvoeren van face-to-face veldwerk gelden strenge beperkingen. Er is een maximale groepsgrootte van 2 personen ingesteld en dat geldt zowel voor binnen als buiten. Fysieke groepsdiscussies kunnen dus niet meer en locatietesten met meer dan twee personen evenmin. Ook aan andere vormen van face-to-face veldwerk worden als gevolg van de lockdown sterke beperkingen opgelegd.

Er is een dringend advies om niet te reizen, dus werk zo veel mogelijk vanuit huis. Thuis mag je PER DAG niet meer dan twee mensen ontvangen en de groepsgrootte binnen en buiten is beperkt tot 2.

Het is teleurstellend dat het zo ver heeft moeten komen, een ieder moet nu zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en doen wat gepast is.

Vanuit een zakelijk perspectief is het een geluk bij een ongeluk dat er ruim twee weken vakantie geldt voor veel opdrachtgevers en bureaus. Wellicht dat dit de lockdown iets relativeert.

Tot slot, bestuur, directie en medewerkers van de MOA wensen jullie ondanks deze strenge lockdown, gezellige feestdagen in een kleine kring.

Hartelijke groet,

Wim van Slooten, MOA

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.